Usluga zbirnog transporta (LCL – Less-than-container load) koju pruža špediter je usluga u kojoj se nekoliko manjih pošiljki objedinjuju i otpremaju zajedno kako bi se iskoristile bolje tarife i sigurnost tereta.

Zbirni transport obuhvata sve pošilljke koje su manje od gabarita kamiona odnosno kontejnera i za koje se ne isplati angažovati kompletan kamion/kontejner za transport.

To može biti pošiljka koja zauzima pola kamiona/kontejnera, jedna paleta ili jedna kutija ali u svakom slučaju vaša pošiljka će biti konsolidovana sa drugim pošiljkama i otpremljena na destinaciju.

Postoji nekoliko pogleda na to koja roba se može uvrstiti u zbirni transport. Kamionske prikolice mogu da prime između 2 i 6 pošiljki različitih klijenata i pošto je svaka pošiljka tehnilčki manja od kapaciteta kamiona ona može da se uvrsti u zbirni transport odnosno da se klasifikuje kao LCL. Međutim postoje kompanije koje nisu specijalizovane za rad sa kamionskim tovarom, već sa obimnijim pošiljkama koje sadrže između 2 i 12 paleta (od 1 do 11 tona) i smatraju to zbirnim teretom. Glavna prednost korišćenja zbirnog transporta je da se pošiljka može transportovati za deo troškova od troškova unajmljivanja čitavog kamiona ili prikolice za pojedinačnu pošiljku. Takođe, veliki broj dodatnih usluga dostupni su kod operatora koji nude opciju zbirnog transporta. Ove opcione usluge uključuju preuzimanje i isporuku robe, dolazak na adresu prilikom preuzimanja ili isporuke robe, interne isporuke, obaveštenja pre isporuke, zaštite od zamrzavanja i drugo. Ove usluge obično se naplaćuju po unapred određenoj naknadi ili za dopunu po težini.

Teret koji se šalje zbirnim transportom prevoznika često se mora pretovarati nekoliko puta tokom tranzita, često od strane različitih prevoznika. Roba mora biti upakovana kako bi se zaštitila od vibracija, drobljenja, pada, vlažnosti. Dakle, uobičajeno je dobra praksa da se roba složi na palete ili upakuje u sanduke. Dizajn i pakovanje ambalaže treba da zadovolje specifične potrebe logističkog sistema i proizvoda koji se isporučuje.

Pravilno pakovanje treba da služi za nekoliko namena:

  • Pomaže u zaštiti tereta od rukovanja i oštećenja u tranzitu
  • Pomaže u zaštiti tereta od oštećenja u teretnom delu prevoznog sredstva
  • Smanjuje mogućnost od krađe
  • Smanjuje mogućnost gubljenja robe

 

 


Kompanija Beocontrol pruža vrhunsku uslugu zbirnog transporta, za manje pošiljke koje ne zauzimaju ceo tovarni prostor.

Sa nama imate mogućnost da transportujete širok spektar robe, od standardnih tereta koji je paletizovan ili nepaletizovan do nestandardnih tereta, buradi ili sanduka.

Drumski prevoz ili drumski saobraćaj je vrsta prevoza koji se odvija putevima. Transport na putevima se grubo deli na prevoz robe i prevoz ljudi. U mnogim zemljama zahtevi za izdavanje dozvola i propisi o sigurnosti osiguravaju razdvajanje ove dve grane. Kretanje po putevima može biti biciklom, automobilom, kamionom ili životinjama poput konja ili volova. Standardne mreže puteva su ustanovli Rimljani, Persijanci, Asteci i druga rana društva. Teret mogu prevoziti prevozničke kompanije kamionim, dok se putnici mogu prevoziti autobusima putem masovnog tranzita. Uobičajene karakteristike modernih puteva uključuju definisane trake i oznake. U Sjedinjenim Državama, putevi između regiona povezani su preko Interstate Highvai Sistem-a.

Priroda prevoza robe na drumu zavisi, osim stepena razvijenosti lokalne infrastrukture, i od udaljenostina koju se prevozi roba putem, težinu i zapreminu pojedinačne pošiljke i vrstu prevezene robe. Na kratkim rastojanjima sa malom količinom robe, za male pošiljke mogu se koristiti kombi ili pikap. Za velike pošiljke, čak i ako je manje od punog kamiona, kamion je prikladniji. U nekim zemljama teret se prevozi putem u kočijama koje vuku konji, magarci ili na neki drugi nemotorizovani način. Usluge isporuke se ponekad smatraju posebnom kategorijom prevoza robe. U mnogim mestima brza hrana se transportuje različitim vrstama vozila. Za isporuku malih paketa i dokumenata u gradskom saobraćaju bicikli su prilično česti.

Takođe se vrši transport ljudi u drumskom saobraćaju. Posebni načini transporta na putevima, kao što su rikše, takođe mogu biti lokalno dostupni. Postoje i specijalisticki oblici drumskog saobraćaja za određene situacije, kao što su ambulante.


 

 


Beocontrol iskusno i profesionalno organizuje drumski transport robe kako u Srbiji, tako i iz i ka svim svetskim destinacijama.

Efikasnost i vrhunski kvalitet usluge upravo su ono što kompaniju Beocontrol čini liderom u oblasti drumskog transporta robe.

Železnički transport robe predstavlja upotrebu železnice i vozova za prevoz robe. To je vrsta transporta koji koristi vozila koja se kreću određenim stazama (šinama ili prugama). To je jedan od najvažnijih, najčešće korišćenih i veoma isplativih načina prevoza robe na dugim, ali i kratkim rastojanjima. S obzirom da ovaj sistem radi na metalnim (uglavnom čeličnim) šinama i točkovima, on ima svojstvenu prednost manjeg otpora na trenje koji pomažu prikačiti više tereta u smislu vagona. Ova kompozicija lokomotiva i vagona poznata je kao voz. Celu kompoziciju pokreće lokomotiva koja ima električni ili dizel motor.

Železnički saobraćaj je postao jedan od najpouzdanijih načina prevoza u smislu sigurnosti. Vozovi su brzi i najmanje pogođeni uobičajenim vremenskim turbulencijama poput kiše ili magle, u poređenju sa drugim vidovima transporta. Železnički saobraćaj je bolje organizovan od bilo kojeg drugog transportnog medija. Ima fiksne rute i rasporede. Usluge železničkog transporta su sigurnije, jedinstvene i redovne u odnosu na druge vidove prevoza. Železnički saobraćaj potiče od vučnih naprava i kočija još od vremena antičke Grčke. Sada se razvio u moderan, složen i sofisticiran sistem koji se koristi u gradskim, međunarodnim i trans kontinantalnim mrežama na velikim daljinama.

Železnički saobraćaj je podsticaj ekonomskog napretka, koji se koristi za transport robe kao i ljudi. Varijacije uključuju putničke železnice, podzemne (ili nadzemne) urbane metro železnice i prevoz robe. Železnički saobraćaj ima i određena ograničenja. Jedno od najvećih ograničenja železničkog saobraćaja je visoka cena. Potreban je veliki kapital za izgradnju i održavanje vagona, a troškovi se uvećavaju kada se izgradi celokupna železnička mreža. Troškovi izgradnje, održavanja i režijskih troškova su veoma visoki u poređenju sa drugim vrstama transporta. Takođe, železnički saobraćaj ne može pružiti usluge od vrata do vrata jer je vezan za određenu prugu kojom se kreće. Pretovar robe uključuje veću cenu, više habanja i trošenje vremena.


 

 


Kompanija Beocontrol organizuje železnički transport robe iz bilo kog mesta u Srbiji ili svetu ka bilo kojoj destinaciji kvalitetno i pouzdano.

S obzirom na to da posedujemo najsavremeniju opremu i iskustvo, u stanju smo da ponudimo i uslugu transporta opasne robe i transporta specijalnih tereta, kao što su vangabaritni i nestandardni tereti.

Vazdušni saobraćaj je najnoviji vid transporta. To je poklon 20-og veka svetu. Dva svetska rata su dala veliki podstrek razvoju vazdušnog saobraćaja u skoro svim zemljama sveta. Posebna karakteristika vazdušnog saobraćaja je to što ne zahteva specifičnu površinsku stazu za svoje operacije.

Ovaj vid transporta nema fizičke prepreke kao u slučaju drugih načina transporta. Političke granice su takođe ne utiču na samo odvijanje transporta, iako se moraju poštovati zahtevi Međunarodnog zakona. Najveća prednost vazdušnog saobraćaja leži u brzini.

To je najbrži način transporta. Ali troškovi ovog oblika poslovanja su veoma visoki i stoga je pogodan samo za bogate putnike, poštu i lagani i skupi teret. Međutim, u naprednim zemljama kao što su SAD, Nemačka, itd. predstavlja žestoku konkurenciju železnicama.

Vazdušni transport se često koristi za robu velike vrednosti i male zapremine, kao što možda već znate, ali koje su još prednosti avio transporta:

1. Najbrži vid transporta robe

Kada je potrebno da vašu robu brzo transportujete, avio transport je bez sumnje najbrži vid transporta u poređenju sa bilo kojim  oblikom transporta.

2. Veoma tačan raspored polazaka i dolazaka

Vremena polazaka i dolazaka su veoma pouzdana, pošto se avio kompanije staraju da poštuju svoj raspored. Čak i propuštanje  leta nije veliki problem pošto se letovi uglavnom odvijaju na svakih sat vremena.

3. Mogućnost da pošaljete svoju robu praktično na bilo koju tačku na svetu

Mnoge avio kompanije imaju veliku mrežu destinacija koje pokrivaju skoro ceo svet. To znači da svoju robu možete da pošaljete na  skoro svaku destinaciju.

4. Niski troškovi osiguranja

Pošto  je vreme transporta robe avionom u poređenju sa drugim vidovima transporta kratko, troškovi osiguranja su niži. Čak i ako je  avio prevoz skup, u smislu troškova osiguranja donosi uštedu.

5. Visok nivo sigurnosti i smanjen rizik od krađe i oštećenja

Slanje robe avionom nudi visok nivo sigurnosti, jer je aerodromska bezbedonosna kontrola stroga. Stroga beezbednost takođe  smanjuje rizik od krađe i oštećenja.

6. Manja potreba za skladištenjem i manje robe na lageru

Kako je smanjeno vreme tranzita kod avio prevoza, postoji manja potreba za korišćenjem lokalnih skladišta i čuvanja robe u njima. Carina, inspekcija i upravljanje robom su mnogo efikasnije, jer se sve procedure vezane za većinu robe završavaju u roku od nekoliko sati.

7. Manje pakovanja je potrebno

Naravno, avio isporuke zahtevaju manje pakovanja nego na primer pomorske pošiljke. To znači da uštedite i vreme i novac na  pakovanju.

8. Praćenje statusa vaše robe

Mnoge kompanije daju mogućnost da pratite vašu robu putem web aplikacije, što znači da možete da pratite status vaše robe od  polaska  do dolaska da  bi bili  u toku.

 

 

Kompanija Beocontrol dugi niz godina bavi se avio transportom robe i sa poznatim aviokompanijama ima zaključene ugovore po posebnim uslovima, tako da prevoz robe svojim klijentima nudi sa specijalnim pogodnostima.

Uslugu avio transporta obavljamo po principu „od vrata do vrata“, što znači da, po potrebi robu preuzimamo na dogovorenoj adresi, prevozimo do aerodroma,
preuzimamo na destinaciji i isporučujemo je na dogovorenu adresu bilo gde u svetu.

Pomorski transport je prevoz ljudi (putnika) ili roba (tereta) vodom. Pomorski transport je dosta zastupljen u teretnom transportu tokom čitave istorije. Iako je značaj pomorskog putovanja za putnike smanjen zbog avijacije, efikasan je za kratke izlete i krstarenja užitkom. Vodeni transport je jeftiniji od vazdušnog transporta, uprkos promenljivim deviznim kursevima i naknadama koje se stavljaju na teret troškova prevoza za prevoznike poznate pod imenom Faktor prilagođavanja valuta (CAF).

Pomorski saobraćaj se može realizovati na bilo kojoj udaljenosti čamcem, brodom, jedrilicom ili baržom, preko okeana i jezera, preko kanala ili uz reke. Špedicija može biti u cilju trgovine, rekreacije ili u vojne svrhe. Iako je rasprostranjenost vodnog transporta unutar kopna manje bitna danas, vodeći vodni putevi sveta, uključujući mnoge kanale, i dalje su veoma važni i sastavni su deo svetskih ekonomija. Praktično bilo koji materijal može se transportovati vodom; Međutim, vodeni transport postaje nepraktičan kada je u pitanju brza dostava robe, kao što su različite vrste kvarljivih proizvoda. Međutim, vodni saobraćaj je vrlo isplativ sa redovnim prevoznim tovarima, kao što je trans-okeanski transport potrošačkih proizvoda – a naročito za teška opterećenja ili rasuti teret, kao što su ugalj, koks, rude ili zrna. Moguće je da se industrijska revolucija odvijala najbrže tamo gde je jeftinim transportom vodenim kanalima i plovidbama svim vrstama plovila na prirodnim plovnim putevima vršen prevoz veće količine robe sa nižim troškovima.

Kontejnerizacija je revolucionirala pomorski transport počevši od sedamdesetih. „Opšti teret“ uključuje robu upakovanu u kutije, palete i burad. Kada se teret nosi u više načina, on je intermodalni ili ko-modalni.

Shodno tipu vodenog basena mogu se razlikovati sledeće vrste vodenog saobraćaja:

  • rečni saobraćaj (na rekama)
  • kanalski saobraćaj (na kanalima)
  • jezerski saobraćaj (na jezerima)
  • pomorski saobraćaj (po morima i okeanima)

 

Prema podacima CIA World Factbook iz 2005 ukupan broj trgovačkih brodova od najmanje 1000 tona u svetu je bio 30 963.  2010 godine taj broj je bio 38 988, što je povećanje od 26%.


 

 


Ukoliko želite da Vaša roba bude transportovana brodom, kompanija Beocontrol nudi Vam usluge prevoza robe svim vidovima vodnog saobraćaja (rečni, pomorski, okeanski).

Kontakt

Beocontrol doo
Vojni put II 276c, 11283 Beograd

Tel: 011/ 210 60 00
Fax: 011/ 210 32 22
Мob: 062/ 62 88 50 (07.00 – 20.00h)

Radno vreme:
Radnim danima: 08.00 – 18.00h
Subotom: 08.00 – 18.00h,
Nedeljom: 09.00 – 15.00h