Drumski transport robe

Drumski prevoz ili drumski saobraćaj je vrsta prevoza koji se odvija putevima. Transport na putevima se grubo deli na prevoz robe i prevoz ljudi. U mnogim zemljama zahtevi za izdavanje dozvola i propisi o sigurnosti osiguravaju razdvajanje ove dve grane. Kretanje po putevima može biti biciklom, automobilom, kamionom ili životinjama poput konja ili volova. Standardne mreže puteva su ustanovli Rimljani, Persijanci, Asteci i druga rana društva. Teret mogu prevoziti prevozničke kompanije kamionim, dok se putnici mogu prevoziti autobusima putem masovnog tranzita. Uobičajene karakteristike modernih puteva uključuju definisane trake i oznake. U Sjedinjenim Državama, putevi između regiona povezani su preko Interstate Highvai Sistem-a.

Priroda prevoza robe na drumu zavisi, osim stepena razvijenosti lokalne infrastrukture, i od udaljenostina koju se prevozi roba putem, težinu i zapreminu pojedinačne pošiljke i vrstu prevezene robe. Na kratkim rastojanjima sa malom količinom robe, za male pošiljke mogu se koristiti kombi ili pikap. Za velike pošiljke, čak i ako je manje od punog kamiona, kamion je prikladniji. U nekim zemljama teret se prevozi putem u kočijama koje vuku konji, magarci ili na neki drugi nemotorizovani način. Usluge isporuke se ponekad smatraju posebnom kategorijom prevoza robe. U mnogim mestima brza hrana se transportuje različitim vrstama vozila. Za isporuku malih paketa i dokumenata u gradskom saobraćaju bicikli su prilično česti.

Takođe se vrši transport ljudi u drumskom saobraćaju. Posebni načini transporta na putevima, kao što su rikše, takođe mogu biti lokalno dostupni. Postoje i specijalisticki oblici drumskog saobraćaja za određene situacije, kao što su ambulante.


 

 


Beocontrol iskusno i profesionalno organizuje drumski transport robe kako u Srbiji, tako i iz i ka svim svetskim destinacijama.

Efikasnost i vrhunski kvalitet usluge upravo su ono što kompaniju Beocontrol čini liderom u oblasti drumskog transporta robe.

Kontakt

Beocontrol doo
Vojni put II 276c, 11283 Beograd

Tel: 011/ 210 60 00
Fax: 011/ 210 32 22
Мob: 062/ 62 88 50 (07.00 – 20.00h)

Radno vreme:
Radnim danima: 08.00 – 18.00h
Subotom: 08.00 – 18.00h,
Nedeljom: 09.00 – 15.00h