Kombinovani transport robe štedi vreme i vaš novac

Kombinovani transport robe, integralni transport ili multimodalni, kako se drugačije naziva predstavlja jedan od najsavremenijih vidova transporta taransportnih jedinica različitih gabarita, prilikom koga se kombinuju dva ili više različitih vida prevoza. Obično je reč o prevozu robe kamionom, železnicom ili brodom. Iako je prevoz avionom takođe moguć, korišćenje aviona za prevoz robe u okviru kombinovanog transpora je nešto skuplja opcija, pa se kao takav retko koristi, jer se kod ovog vida transporta kao njegova glavna prednost upravo ističe  racionalizacija troškova i  fleksibilnost.

Glavna transportna jedinica je kontejner koji se penje na kamion, dovozi do luke, puni robom slažući je u kutije, palate i u kontejneru prevozi do skladišta , a odatle do krajnje željene lokacije. Prilikom utovara roba se ne pakuje neposredno u vozilo, već se slaže na palate ili kontejnere.  Teret se na taj način ukrupnjava, što omogućava lakše rukovanje i prenos tereta bez direktnog kontakta sa njim.  Roba unutar kontejnera zaštićena je i odvojena posebnom ambalažom, što omogućava da se ceo tovarni prostor unutar kontejnera pametno iskoristi.

Kombinovani transport robe beocontrol

Kombinovani transport robe omogućava pametan i pre svega isplativ izbor kada je reč i o vidu transportnog sredstva kojim će se roba prevoziti od luke do skladišta, drugog skladišta ili krajnje destinacije. Ključni faktori pri izboru su svakako udaljenost, dostupna infrastruktura, brzina transporta, dodatne takse koje imaju udela u formiranju konačne cene.

Širi izbor mogućnosti nije uvek prednost, ako se ne iskoristi na pravi način. Treba imati u vidu da ukupni troškovi transporta rastu sa brojem kombinovanih modela prevoza. Zato je prilikom ovog vida transporta veoma bitna dobra informisanost, vešta organizacija i smisao za planiranje.

Ukoliko ove osobine nisu vaša jača strana, onda je svakako bezbedniji način da organizaciju prevoza robe prepustite profesionalcima ili se bar obratite njima za pomoć. Jer uz njihovu izgrađenju mrežu partnera i višegodišnju saradnju sa drugim partnerskim firmama, oni će svakako biti u mogućnosti da vam ponude najpovoljnije moguće rešenje.

 

Kontakt

Beocontrol doo
Vojni put II 276c, 11283 Beograd

Tel: 011/ 210 60 00
Fax: 011/ 210 32 22
Мob: 062/ 62 88 50 (07.00 – 20.00h)

Radno vreme:
Radnim danima: 08.00 – 18.00h
Subotom: 08.00 – 18.00h,
Nedeljom: 09.00 – 15.00h