Na šta bi trebalo da obratite pažnju prilikom kupovine namestaja

Svako se bar jednom u životu odluči na obnovu celokupnog nameštaja ili bele tehnike. Nezavisno od toga da li je u pitanju selidba ili samo sređivanje stambenog prostora, mnogi od nas nepromišljeno reaguju kada su ovako velike kupovine u pitanju.

Nakon nekoliko godina i bezbroj troškova, na red je došla zamena nameštaja. Bilo da je u pitanju spavaća ili dnevna soba, ovakva investicija značajno će uticati na Vaš budžet. Zbog sigurnosti i povećeg ulaganja u komad koji će vam služiti narednih nekoliko godina, trebalo bi da detaljno premerite svaki deo stana kroz koji će određeni deo nameštaja proći do željenog mesta. Ukoliko se odlučite za nameštaj po meri, ili onaj koji se sklapa po kupovini ( kreveti, police, radni stolovi ), potrebne su vam samo mere prostora koji će taj predmet zauzimati, i prema kojima ćete se voditi prilikom kupovine.

Triput meri, jednom kupi!

Ako je Vaš izbor komadni nameštaj iz jednog dela, neophodna vam je detaljna strategija i nešto više uloženog truda. Kako ova vrsta nameštaja nema mogućnost rasklapanja, morate razmisliti o unošenju velikog nameštaja u prostor. Vrata od kuće ili stana su glavni faktor pri izboru nameštaja velikih dimenzija. Besmisleno je uložiti novac u kvalitetan komad nameštaja, koji ne može da prođe kroz ulazna vrata. Ukoliko ona ispunjavaju normu, sledeći korak je razmišljanje o kretanju kroz hodnike. Hodnici zahtevaju zaokretanje i postavljanje nameštaja pod određeni ugao kako bi prošao do željene pozicije. Merenje širine hodnika i ulaza u sobe je takođe od izuzetne važnosti. Cilj ove strategije je postavljen nameštaj i neoštećen prostor.

Pažljivo sa zamrzivačima i frižiderima!

Želite novi frižider, veće zapremine i modernije tehnologije? Budite veoma obazrivi kada je u pitanju kupovina frižidera ili zamrzivača! Ovi elementi zahtevaju posebno rukovanje zbog rashladnih supstanci koje sadrže. Ukoliko dođe do njihovog oštećenja, bićete izloženi dodatnim troškovima, jer fizička oštećenja ne spadaju pod. Zapišite mere vrata kroz koja frižider ili zamrzivač moraju proći, prema njima se vodite tokom izbora novog uređaja. Raščistite prolaz do kuhinje i budite oprezni pri kretanju tokom unošenja.

Uneti frižider kroz prozor? Nikakav problem!

Pri kupovini nameštaja ili bele tehnike, ljudi uglavnom pažljivo izmere sve što je potrebno i naprave dobar plan. Sa selidbama je sasvim drugačije. Selidbenim agencijama nije strano da neposredno pred selidbu vlasnik stana shvati da određeni komad iz starog stana ne može uneti u novi. U tom slučaju bićete prinuđeni da izdvojite novac za posebne dizalice ili kranove koji će velike komade nameštaja uneti kroz terasu. To će zasigurno biti nezaboravan događaj koji ćete iznova prepričavati!

Kontakt

Beocontrol doo
Vojni put II 276c, 11283 Beograd

Tel: 011/ 210 60 00
Fax: 011/ 210 32 22
Мob: 062/ 62 88 50 (07.00 – 20.00h)

Radno vreme:
Radnim danima: 08.00 – 18.00h
Subotom: 08.00 – 18.00h,
Nedeljom: 09.00 – 15.00h