Pakovanje i zaštita stvari

Bilo da pakovanje vašeg tereta vršite sami ili za to angažujete profesionalce nije na odmet znati na koji način treba pripremiti stvari pre nego ih pošaljete na dugi put.

Kako bi se stvari zaštitile prilikom transporta  neophodno ih je lepo obmotati i pravilno položiti  u vozilo ili kontejnere za transport robe.

Kako?

Pored standardnih kesa u koje se stvari obavezno stavljaju ili folija i pak papira kojima se obmotavaju, za zaštitu stvari se služe još i kese i folije sa važdusastim jastučićima tzv. puc-puc folija, zaštitnim omotačima, ali i posebnim suđerima, mlevenim i sunđerima u rolnama i zaštite od stiropora koja se uglavnom postavlja na ivice osetljivih predmeta i mašina.

Za pakovanje onih najosetljivijih stvari, lomljivih stvari od stakla, porcelana ili keramike obavezne su petoslojne kutije od kartona koje se pune sitnim sunđerom, kako bi se izbeglo oštećenje i lomljenje tokom transorta.

pakovanje-stvari-za-selidbu-beocontrol

Za nameštaj i druge vredne mašine, pored pomenutih zaštitnih folija, sunđera i velikih puc-puc kesa predlaže se i smeštanje u četvrtaste palate koje se formiraju u zavisnosti od dimenzija stvari koje se prevoze.

Ukoliko vam je za ovaj vid zaštite teško da odvojite veliku svotu novca, adekvatna zamena su i čvrste kutije, ali i stiroporni dodaci kojima se ne oblaže ceo teret već samo njegove ivice i delovi koji iz nekog razloga štrče.

Za specijalne nestandardne terete velikih dimenzija, vise nego zahvalni su pokretni kontejneri koji se spuštaju direktno na vozilo, i time smanjuje rizik od oštećenja prilikom utovara i istovara.

Sav zaštitni materijal dostupan je u više standardnih veličina, od 500 mm do 5 m, a u nekim agencijama za transport folije, kese, ali i kutije možete dobiti u željenim dimenzijama, shodno specifičnim karakteristikama predmeta čiji se transport vrši.  Neophodno je samo agentima skrenuti pažnju na zahtevnije predmete, a ako su već spakovani u obične kese ili kutije pa se iz nekoga ne vidi o kakvom je teretu reč, onda i vidno obeležiti stvari markerima ili nalepnicima na kojima je naznačen sadržaj paketa.

Kontakt

Beocontrol doo
Vojni put II 276c, 11283 Beograd

Tel: 011/ 210 60 00
Fax: 011/ 210 32 22
Мob: 062/ 62 88 50 (07.00 – 20.00h)

Radno vreme:
Radnim danima: 08.00 – 18.00h
Subotom: 08.00 – 18.00h,
Nedeljom: 09.00 – 15.00h