Saveti za bezbedan transport staklarije

Ukoliko se vaša firma bavi prodajom ili kupovimom lomljivih uglavnom staklenih skulptura, ogledala, i drugih stakala onda je jedan od najvećih problema bezbedan i siguran transport do krajnjih korisnika. I dok za manje količine možete imati svoje vozilo za prevoz velikih količina, za izvoz u drugu državu i distribuciju širom sveta morate potražiti pomoć stručnjaka.

Bilo da transport vršite sami ili ste za to angažovali agenciju, transport staklarije, druge  lomljive i osetljive robe zahteva dobru pripremu i veliki broj informacija o samoj robi.

transport staklarije

Prva u nizu informacija jeste vrednost i  vrsta robe, jer se na osnovu nje obezbeđuje polisa osiguranja, ali i adekvatan način na koji će roba biti upakovana za transport. Vaša staklarija ne ide nigde bez polistiren, kojima se oblaže, a potom postavlja u sigurnosnu kutiju u kojoj neće moći da se pomera. Vrlo često u jednoj kutiji može stajati više komada stakla, ali se između njih nalazi zaštitna pregrada kako bi se izbegao bilo kakav kontakt tokom transporta. Obzirom da staklarija i druga lomljiva roba dolazi u više oblika i veličina u zavisnosti od dimenzija zahteva i adekvatno pakovanje pa ćemo delove od klavira pakovati u jednom pakovanju, dok će set kineskih tanjira imati sasvim drugačiji tretman prilikom transporta.

Ipak, svaki od komada se mora obližiti papirom ili puc-puc folijom, a onda se pakuje u kutije sa kartonskim pregradama, koje se takođe mogu puniti malim sunđerima kako bi se ublažili eventualni udarci tokom transporta.

I kao što roba koju treba transportovati zahteva kontrolu pre nego što je poverite prevoznicima, neophodno je proveriti stanje robe nakon istovara na željenoj adresi. U većini slučajeva, ukoliko je adekvatno zaštićena roba dolazi u perfektnom stanju bez ogrebotina ili loma, ali ukoliko kojim slučajem otkrijete neko oštećenje koje je nastalo slučajno ili nepažnjom radnika tokom pakovanja ili transporta neophodno je odmah prijaviti  agenciji kako bi u najkraćem mogućem roku naplatili osiguranje za nastalu štetu od nje.

Kontakt

Beocontrol doo
Vojni put II 276c, 11283 Beograd

Tel: 011/ 210 60 00
Fax: 011/ 210 32 22
Мob: 062/ 62 88 50 (07.00 – 20.00h)

Radno vreme:
Radnim danima: 08.00 – 18.00h
Subotom: 08.00 – 18.00h,
Nedeljom: 09.00 – 15.00h